4 lakberendezési tipp, hogy nappalid nagyobbnak tűnjön!

Budapest, 2015.09.12


4 lakberendezési tipp, hogy nappalid nagyobbnak tűnjön!

Minden otthonban jó, ha vannak tágas terek, hiszen ezek jó hatással vannak hangulatunkra. Ahhoz hogy lakását átláthatóvá és szellőssé varázsolja, nem kell elköltöznie egy nagyobb házba. Mi most 4 példán keresztül bemutatjuk, hogyan tudja meglévő otthonát átvarázsolni, hogy az nagyobbnak tűnjön.

1. Válasszunk megfelelő színeket és mintákat

A megfelelő színek és minták használata és kiválasztása csodákra képes nappalinkban. Világosabb, pasztellesebb színek tágasabb hatást keltenek és a fény nagyobb részét verik vissza, így világosabbnak hat a szoba. A kis helységekben ügyeljünk arra, hogy egy színt használjunk a mennyezetre és a falra. Kerüljük a nagy mintázatú tapétát vagy szőnyeget. Ha a falat fel szeretnénk dobni, akkor inkább kisebb mintázatú tapétát válasszunk.

2. Használjunk fényeket

Fontos, hogy jó legyen a nappalink megvilágítottsága, ügyeljünk a mesterséges világításra, használjunk szórt és indirekt világítást, illetve a természetes fényt engedjük be nappalinak, lehetőség szerint. Használjunk világosabb kiegészítőket és textúrákat, hogy a beengedett fény visszaverődjön a bútorokról. Dekoráljuk nappalinkat tükörrel, amely szintén térnövelő hatással bír és a fény is visszaverődik róla. Az álló és asztali lámpák nagyon praktikusak a kis nappalikban, hiszen kisebb árnyékot vetnek, lévén, hogy közelebb vannak a padlóhoz, ezáltal kevésbé nyomasztó.

3. Bútorválasztás

Válasszunk könnyed, nem túl robosztus bútorokat, melyeket szellősen elrendezve pár kiegészítővel dobjunk fel. A kanapé esetében a lábon álló kanapé szellősebbé, átláthatóbbá varázsolja a teret. Válasszunk lebegő polcokat! Kerüljük a túl magas könyvespolcokat, szekrényeket, amik nyomasztóvá teszik a teret.

 

4. Bútorok elrendezése

Bizonyára mindenki halott már a „feng shui”-ról. Ha nem is vagyunk nagy rajongói, vannak bizonyos alapszabályok, amit betartva tágasabbá varázsolhatjuk nappalinkat. Használjunk kevés lakberendezési kiegészítőt, pár vázát, asztali lámpát és ne zsúfoljuk tele a falat képekkel, inkább egy nagyobb festményt helyezzünk a falra. A padlót is hagyjuk szabadon, kisebb szőnyeggel dekoráljunk. Alakítsunk ki egy fókuszpontot a szobában, rendezzük a bútorokat, kanapét, fotelt, asztalkát egy kis csoportba, így a tér nagyobbnak hat. Használjunk sarok ülőgarnitúrát, hogy minél hatékonyabban használjuk ki a teret.