Ipari stílus otthonunkban, csodálatos loft lakások

Budapest, 2015.10.06


Ipari stílus otthonunkban, csodálatos loft lakások

Az ipari stílus egyre inkább hódít hazánkban is, divatos angol néven „industrial design”. 

Eklektikus stílus, mely különböző elemeket és lakberendezési stílusokat foglal magába, mind a vintage, antik klasszikus formavilága, mind pedig a modern, minimál, skandináv stílus megfér egymás mellett. 

Alex étkezőszékTopas díszpárnaWorld faliképBook asztali óra

 1. Alex étkezőszék . myhome 2. Topas díszpárna . myhome 3. World 13 falikép  . myhome 4. Book asztali óra . myhome 5. Milano dohányzóasztal . myhome

Az ipari stílus eredete Nagy Brittaniába vezethető vissza és az ipari forradalom idején alakult ki. A stílus megalkotói között szerepelnek olyan nevek, mint Christopher Dresser vagy Charles Eames. 

Régi ipari, magas belmagasságú, gyár téglaépületekből, rendeztek be otthonokat, lakásokat. Napjainkban ezeket hívjuk loft lakásoknak. Tágas terek, nyers anyagok használata, mennyezeten futó csőrendszerek a főbb jellemzőik.

http://myhome.hu/topas-col-40-diszparnaDIY Numbers falióraFresco díszpárnaYoung étkezőszék

1. Metalic étkezőszék . myhome 2. Topas díszpárna . myhome 3. DIY numbers falióra . myhome 4. Young étkezőszék . myhome 5. Alle dohányzóasztal . myhome 6. Fresco díszpárna . myhome

Az ipari stílus előszeretettel használja a nyers megmunkálatlan anyagokat, mint a nyersfát, betont vagy éppen téglát. Nagyszerű hír, hogy az industrial stílust könnyedén el tudjuk érni, pár antik darabbal, vagy olyan régi használt dekorációs elemekkel, amit még nagyszüleink hagytak ránk. Ha ipari stílusú otthont szeretnénk kialakítani lakásunkból, használjuk bátran a betont, falra vagy padlóra, viszont figyeljünk arra, hogy a beton porózus anyag, így azt speciális anyaggal le kell kezelni. Ha nem szeretnénk betont használni manapság a piacon rengeteg betonhatású festéket és tapétát lehet találni. 

A falra használhatunk még bontott téglát vagy szintén téglafalhatású tapétákat, a padlóra pedig hajópadlót. Az ipari stílus főbb színei: fekete, antracit, barna, szürke és a természetes színek.

Bill étkezőszékLittle big falióraNew york city falikép

1. Bill étkezőszék . myhome 2.  Nord dohányzóasztal . myhome 3. Ton dohányzóasztal . myhome 4. Little big time falióra . myhome 5. World 13 falikép . myhome

Az ipari stílusban az a nagyszerű, hogy ötvözhetjük a modern és klasszikus anyagokat úgy, mint egy műanyag széket falábbal vagy fémből készült könyvespolcot, mindezek mellé pedig választhatunk, egy minimál stílusú kanapét.

A lakberendezési kiegészítők terén is elengedhetjük fantáziánkat, dekoráljunk faliképekkel, vagy egy nagy faliórával, helyezzünk el térbe egy szép nagy állólámpát vagy rakjunk egy régi biciklit a szobába.

Kiss faliképTopas díszpárnaEni étkezőszék

1. Xclusive falikép . myhome 2. Topas díszpárna . myhome 3. Eni étkezőszék . myhome 4. Fame bárszék . myhome 5. Vire dohányzóasztal . myhome