Mikor fogadjunk fel profi lakberendezőt?

Budapest, 2016.02.28


Mikor fogadjunk fel profi lakberendezőt?

Mindenki szeretne olyan otthonban lakni, amely tükrözi stílusát, és amit büszkén mutat meg másoknak és ahol otthonosan érzi magát. Azt, hogy hogyan tudjuk kialakítani számunkra a legideálisabb otthont, eltérő. 

Vannak, akik otthonosan érzik magukat a lakberendezésben és határozott elképzelésük van, viszont esetleg nincs idejük felügyelni a kivitelezést és utánajárni az új bútoroknak és lakberendezési kiegészítőknek. És vannak, akiknek pedig nincs konkrét elképzelése, vagy esetleg van egy elképzelés, amit szeretnének elérni, csak nem tudják, hogyan.

Íme, pár eset, amiben mindenképpen praktikus egy lakberendezőt fogadni, hiszen több dologban tud segítségünkre lenni, mint azt gondolnánk.

Koherens, harmonikus lakás megteremtése

Manapság nagyon széles kínálat közül választhatunk mind a lakberendezési kiegészítők, mind pedig a bútorok terén. Tetszenek egyes bútordarabok, mint egy szép kanapé vagy egy franciaágy, de nem tudjuk elképzelni, hogyan illik az enteriőrbe és teremthetjük lakásunkat harmonikussá vele. Számtalan szín és drapéria választék közül nem tudjuk, milyen színeket használjuk. Félünk esetleg a telített színek használatától. A lakberendező segít eligazodni a színek világában, megfelelő komplementer vagy kontrasztos színekkel harmóniát teremt lakásunkban. Ezen felül, ami nagyon praktikus, hogy a lakberendező összeállít számunkra egy hangulatlapot, összeállítja a színharmóniát és 3D-s látványtervet készít otthonunkról, melyek fotóminőségben jelenítik meg a leendő otthonunkat. Így nem kell félnünk a végeredménytől, hiszen a tervezési fázisban, már mindent konkrétan meghatároznak közösen.

Költségvetés meghatározása, költséghatékony megoldások

A belsőépítészek és lakberendezők nagy segítségünkre lehetnek a költségek megtervezésében, így nem ér minket meglepetés, illetve sokszor a költségek csökkentésében is segíthetnek. A lakberendező nagyon jól ismeri a bútorok és lakberendezési kiegészítők kínálatát, tudja, hogy mit, honnan praktikus beszerezni és számtalan alternatív megoldást tud ajánlani. Ezen felül számtalan időt és pénzt meg tudunk spórolni azáltal, hogy nem kell a bútorok után járni, hanem házhoz jön a megoldás.

Elérjük azt, hogy mindenkinek leessen az álla otthonunktól

Egy lakberendező számtalan olyan praktikát tud, amellyel még a legkisebb lakást is hangulatossá tudja varázsolni. A lakberendező egységben gondolkodik, a világítástól elkezdve a bútorokon keresztül az utolsó lakberendezési kiegészítőig minden harmonizál egymással.  A lakberendezők tanulják, hogy hogyan lehet egy-egy színnel vagy stílussal megteremteni a tökéletes harmóniát. Tapasztalata alapján bátrabban mer hozzányúlni bizonyos stílusokhoz, formákhoz, amik esetleg túlnőnőnek a mi képzelőerőnkön.

Egy szó, mint száz, egy jó lakberendező aranyat ér, hiszen időt, pénzt és energiát spórol meg nekünk és nem utolsó sorban garantált a végeredmény.