Minimál stílusú otthonok, design bútorokkal 4 lépésben

Budapest, 2015.10.27


Minimál stílusú otthonok, design bútorokkal 4 lépésben

A minimál stílus a 20. század egyik kiemelkedő stílus vívmánya. A minimalizmus nem csak egy stílus, hanem egy életvitel.

A minimál, stílus megteremtése lakásunkban nem csak arról szól, hogy fekete és fehér színeket alkalmazunk és egy steril otthont hozunk létre. A minimál stílusú lakás is lehet otthonos, jól kiválasztott bútorokkal és lakberendezési kiegészítőkkel. Fontos, hogy megtaláljuk az arany közép utat.

1.       A kevesebb néha több! A hangsúly nem a lakberendezési kiegészítőkön, hanem a bútorokon van. Ne zsúfoljuk túl fölösleges kiegészítőkkel, bútorokkal, otthonunkat, csak amire valójában szükségünk van. A minimál stílusú bútorokat a monumentalitás és a letisztult geometriai formák jellemzik. Mivel a minimál stílusban kevés bútort alkalmazunk, így törekedjünk az egyediségre és a funkcionalitásra. 

2.       Válasszuk ki a megfelelő színt, színeket, használjunk monokróm színeket, mellőzzük a  mintákat. A minimál stílus főbb színei: fekete, fehér, szürke, illetve a természetes színek. A semleges, lágy tónusok szintén jellemzőek a minimál stílusra, úgy, mint az égkék, pasztelles zöld, sárga, bézs vagy korall.

Piuma kanapéAbstract09 faliképFeel dohányzóasztalArgento vázaSoprana állólámpa

MINIMÁL STÍLUSÚ bútor és lakberendezési kiegészítők összeállítás: 1. Piuma kanapé . myhome 2. Soprana állólámpa . myhome 3. Abstract09 falikép . myhome 4. Feel dohányzóasztal . myhome 5. Argento váza . myhome.hu

3.       A világítás az egyik meghatározó pontja a minimál stílus atmoszférájának megteremtésében. Kerüljük a direkt világítást, használjunk rejtett lámpákat, egyenletes, általános fényeket. A nappalit, hálószobát, pedig dekoráljuk nagyméretű modern állólámpával.

4.       Egy másik fontos karakterisztikája a minimál stílusú lakásoknak a nyitott tér és a légiesség. Tér elválasztására lehetőség szerint használjunk üveget. A minimál stílus vívmánya a polírozott beton, a műgyanta és a magas fényű fényes felületek használata.  Emellett jellemzi még az tükör és a kő kombinálása is.