Praktikus lakberendezési tippek, tetőtéri lakások bebútorozására

Budapest, 2015.11.05


Praktikus lakberendezési tippek, tetőtéri lakások bebútorozására

A tetőtéri lakásoknak nagyon barátságos meghitt hangulata van, de a bebútorozása igazi kihívás. Mi most segítünk pár tippel, hogyan tudod a legoptimálisabban bebútorozni és kihasználni a teret a ferde tető alatt is.

Egy tetőtéri otthont igazán személyre tudunk szabni. Az ilyen típusú lakásokban több lehetőség rejlik, mint azt gondolnánk. A standard bútorok, szekrények, komódok nagy valószínűséggel nem alkalmazhatóak, hiszen, minden tetőnek más a dőlésszöge, így egyedi beépített szekrény a legpraktikusabb.

Egy kis kreativitással ki tudjuk használni a függőleges felületeket is. A függőszékek, függőágyak nagyszerű dekorációs és nem utolsó sorban praktikus elemei lehetnek a tetőtéri szobáknak. Használjunk alacsony bútorokat, nem túl magas háttámlás kanapét, hogy a tér tágasabbnak tűnjön.

Tárolásra még alkalmazhatunk kisebb kosarakat, dobozokat. A maximális tárolási felület kihasználására, a falon elhelyezhetünk kis kocka alakú polcokat, amik a ferde tető alá is beférnek. A hálószoba kialakítása során nagyon praktikus a háttámla nélküli ágy, amely akár a térbe is állítható. 

Használjunk pasztelles világos színeket a falra, különösen a mennyezetre és a ferde falakra, hogy az tágasabbnak hasson. Térelválasztásra lehetőség szerint használjunk üvegfalat, hogy ezzel is növeljük a teret.